تاکنون الگوریتم های متفاوتی مثل پاندا، برای جلوگیری از کپی مطالب توسط گوگل ایجاد شده است و همگی در راستای سئوی عادلانه ی وب سایت ها بوده است. در این قسمت در ارتباط با نحوه ی عملکرد الگوریتم کافئین توضیحاتی ارائه شده است.
گوگل با این اقدام درصدد آن است تا وب سایت های قوی و صاحب ایده را از میان میلیون ها وب سایت شناسایی کرده
و مطالبی کاملا مرتبط با جست و جوی کاربران ارائه دهد. به علاوه در مطالب پیشین بیان شد که اغلب تمرکز گوگل بر محتواست .
در این بخش نیز الگوریتم کافئین شرح داده شده است. این الگوریتم از کپی مطالب به طرز اعجاب انگیزی مقاومت می کند.
شاید زمان تولید الگوریتم حیوانات گوگل به سر آمده و نوبت به نوشیدنی ها و مواد خوراکی است.
شاید گوگل بعد از رونمایی الگوریتم هایی همچون پاندا، پنگوئن، زبرا، شاهین، کبوتر و … سعی دارد تا با اضافه کردن کمی چاشنی به صفحات الگوریتم ها و بوی دیگری به صفحات وب بدهد.
از آن جایی که کافئین در گیاهان مختلفی مثل قهوه، کاکائو، کولا و چای فراوان و نوعی داروی محرک است ، میتواند از خوابیدن جلوگیری کند.
در گوگل نیز الگوریتم کافئین از ایندکس طولانی مدت مطالب جلوگیری می کند و به همین علت به الگوریتم کافئین محرک ایندکس گوگل لقب داده می شود.
با الگوریتم گوگل کافئین ، پالایش صفحات وب به صورت مداوم و پیوسته انجام پذیرفته و وب سایت ها را در کمترین زمان یا به صورت زنده ، ایندکس و در نتایج جست و جوی کاربران نشان داده می شود.
گفتنی است که در الگوریتم کافئین گوگل صفحات وب را در قسمت های کوچک آپلود کرده و با یافتن صفحه جدید و یا ایجاد تغییرات بر روی صفحات قبلی بدون هیچ تاخیری ، صفحه را به شکل کاملاً مستقیم در فهرست خود وارد میکند.
به گونه ای که در کوتاهترین زمان امکان ایندکس کردن صفحات سایت در مقیاس وسیع میسر است.